Moji tekstovi

Komunikacijom do uspeha

Progovori i reći ću ti ko si

Sokrat

Bil Gejts, Mark Zakerberg i Simon Sinek su svetski poznati govornici, ali oni, kao i većina nas, nisu rođeni kao dobri govornici, već su na komunikaciji dosta dugo radili i došli su komunikacijom do uspeha.

Komunkacija je najvažnija socijalna veština savremenog društva, a kako nju usavršiti sada ćete saznati.

Prvo se vratimo u Antičku Grčku i prisetimo se Demostena. Demosten je bio najveći grčki govornik koji je imao veoma tih glas, da bi osnažio svoj glas on je vežbao pored obale mora nadjačavajući šum talasa. On je imao tik podizanja jednog ramena, pa je iznad njega postavio mač koji bi ga povredio svaki put kad bi podigao rame. Demosten je već tada savladao tehniku javnog govora i komunikaciju doveo do savršenstva.

Šta vas sprečava da učinite isto?

Ne, nemojte mi reći da vama komunikacija nije potrebna, jer ne držite javni govor. Nemojte mi to reći, jer to nije istina. Javni govor je svuda oko nas. Javni govor je odgovaranje na ispitu, javni govor je u supermarketu, javni govor je držanje zdravice na veselju.

Sada kada sam vam dokazala da čak i vi držite javni govor i da je komunikacija jako važna, red je i da vam kažem zašto je ona važna i kako da je dovedete do savršenstva prilikom javnog govora.

Ksenija Bujišić i Maša Đorđević predavači organizatori seminara

Naša komunikacija se sastoji ne samo od reči koje ćemo izgovoriti, već i od pravilnog disanja, stava, intonacije, neverbalne komunikacije… Sve to utiče na javni nastup.

U komunikaciji se ne radi o govorenju, već o slušanju. Govorite jasno i bićete jasno shvaćeni.

SIMON SINEK

Iz ovoga što kaže svetski poznati govornik, Simon Sinek, možete videti da je najvažnije slušanje zato, budite iskreni prema sebi i priznajte da je ružno slušati kako se govornik bori da uhvati dah. Zato morate da naučite da dišete pravilno.

Ono što prati javni nastup, pored PowerPoint prezentacije je i trema koja je vaš najveći neprijatelj i nje se morate otarasiti, ona je nepozvani gost koji se uvek pojavi i može da uništi sve ono što ste mesecima spremali.

Poslednje pitanje na koje sam dužna da vam dam odgovor jeste kako da dovedete svoju komunikaciju do uspeha, kako da savladate javni nastup, naučite da dišete pravilno i kako da se rešite treme, odgovor na ovo kompleksno pitanje je vrlo jednostavan: radionica KOMUNIKACIJOM DO USPEHA. Osnivači radionice “Komunikacijom do uspeha” su novinarke i edukatori Maša Djordjević i Ksenija Bujišić. Ovom edukacijom su svoje prijateljstvo nadogradile i poslovnim uspehom. Prvi put su stale pred kamere još kao devojčice i već tada su osetile magiju televizije, kao i značaj i odgovornost javne reči, zbog toga su ne samo poznate, već i priznate novinarke i edukatorke.

Stručnost kao temelj

Javni nastup kao put uspeha

Odlaskom na ovaj seminar ulažete svoje vreme na znanje koje ćete steći i ovaj seminar će doprineti vašem razvoju i zahvaljujući njemu ćete steći socijalnu veštinu sadašnjosti i budućnosti, ovladaćete novinarskim žanrovima i izlagačkom pismenošću, svoju misao ćete uskladiti sa neverbalnom komunikacijom, osvestićete moć slušanja i jednog dana će ceo svet vas da slušamo, jer ćete dobrom komunikacijom i odličnim javnim nastupom da postanete svetski poznati govornici. Prilika za prvi utisak se ne dobija dva puta. Iskoristite svoju priliku.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s