O autoru

Jovana Ješić, rođena sam 20.01.2001. godine u Beogradu, ćerka Borivoja i Mirjane Ješić. Završila sam Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ (sadašnji naziv: Osnovna škola „Stefan Dečanski“) u Železniku i Srednju školu „Geodetska tehnička škola“. Sada sam student osnovnih akademiskih studija novinarstva na Fakultetu Političkih Nauka, Univerziteta u Beogradu.

Pišem tekstove kao novinarka za rubriku „Blog kutak“ Original magazina i kolumne „Eksplozija mašte“ na portalu MediaSfera.
Radim i kao radio voditelj za studentsku emisiju Slušaonica 6 koja se emituje u formi podkasta na platformi Mixcloud, a radim i kao PR književnice Ljiljane Šarac i vodim njene društvene mreže.


Hobi mi je pisanje, u slobodno vreme čitam knjige, gledam filmove i serije, putujem.

Jedna od mojih najvećih ljubavi je košarka, sport koji volim da pratim i iz kog mnogo učim.

Celo svoje detinjstvo sam provela u pozorištu i na raznim festivalima, pa je zajedno sa mnom rasla i moja ljubav prema glumi, a pošto je gluma umetnost vremenom sam počela da se interesujem i za druge oblike umetnosti – likovna umetnost, muzička umetnost…

Sada se već sigurno pitate zašto sam upisala stručnu školu, a ne neku umetničku ili sveobuhvatnu poput gimnazije, odgovor je vrlo racionalan – moji roditelji nisu videli previše mogućnosti u umetnosti, smatrali su da je u digitalnom dobu bitna samo tehnologija i nauka, te sam zato ja kao neiskusno čeljade od 15 godina njih poslušala i završila tamo gde sam završila. Kada sam malčice porasla ipak sam se odlučila da pratim svoje snove i da se okrenem onome što volim, a to je novinarstvo. Ljubav prema novinarstvu je nastala spontano – često sam pisala priče i pesme koje su osvajale prva mesta na takmičenjima, a i uvek sam znala da dođem do informacija koje su mi u tom trenutku bile neophodne, tako su se moje veštine i sposobnosti poklopile sa mojom željom i ljubavlju i postala sam student novinarstva, sada dok jurim ka diplomi grabim svaku priliku da steknem iskustvo i uživam u radu onoga što volim.