O autoru

Jovana Ješić, rođena sam 20.01.2001. godine u Beogradu, ćerka Borivoja i Mirjane Ješić. Završila san Osnovnu školu „Stefan Dečanski“ u Železniku i Srednju školu „Geodetska tehnička škola“. Sada sam student osnovnih akademiskih studija novinarstva na Fakultetu Političkih Nauka.
Novinarka san kolumne „Blog kutak“ Original magazina i kolumne „Eksplozija mašte“ na portalu MediaSfera.
Trenutno sam i PR književnice Ljiljane Šarac.
Hobi mi je pisanje, u slobodno vreme čitam knjige, gledam filmove i serije, putujem.
Celo svoje detinjstvo sam provela u pozorištu i na raznim festivalima, pa je zajedno sa mnom rasla i moja ljubav prema glumi, a pošto je gluma umetnost vremenom sam počela da se interesujem i za druge oblike umetnosti – likovna umetnost, muzička umetnost…
Sada se već sigurno pitate zašto sam upisala stručnu školu, a ne neku umetničku ili sveobuhvatnu poput gimnazije, odgovor je vrlo racionalan – moji roditelji nisu videli previše mogućnosti u umetnosti, smatrali su da je u digitalnom dobu bitna samo tehnologija i nauka, te sam zato ja kao neiskusno čeljade od 15 godina njih poslušala i završila tamo gde sam završila. Kada sam malčice porasla ipak sam se odlučila da pratim svoje snove i da se okrenem onome što volim, a to je novinarstvo. Ljubav prema novinarstvu je nastala spontano – često sam pisala priče i pesme koje su osvajale prva mesta na takmičenjima, a i uvek sam znala da dođem do informacija koje su mi u tom trenutku bile neophodne, tako su se moje veštine i sposobnosti poklopile sa mojom željom i ljubavlju i postala sam student novinarstva, sada dok jurim ka diplomi grabim svaku priliku da steknem iskustvo i uživam u radu onoga što volim.